eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Unja a reklámokat? Jelentkezzen a Robinson-listára!

Magyarországon is rengeteg cég tart különböző listákat az ügyfeleiről vagy potenciális ügyfeleiről, de aki már nagyon unja a kéretlen reklámleveleket, feliratkozhat a "Robinson-listára" - mondta az InfoRádiónak a Magyar Marketing Szövetség főtitkára.

Keleti Katalin az InfoRádióban elmondta: szinte minden cég gyűjt adatokat a partnereiről.

Előfordul például, hogy valaki kap egy levelet a mobilszolgáltatójától, amelyben tudatják, hogy mivel sokat SMS-ezik, felajánlanak neki egy új díjcsomagot, amelynek révén ezt olcsóbban teheti majd.

Nemrég a posta küldött kérdőívet az embereknek, amelyben személyes információkra is rákérdeztek. A marketing szövetség főtitkára elmondta, hogy az így megszerzett adatokat nem adhatják el a cégek, üzletet azonban köthetnek a segítségükkel.

Ha a válaszok alapján készíteni tudnak egy nyilvántartást például arról, hogy ki jár rendszeresen síelni, akkor fel tuják ajánlani egy utazási irodának, hogy prospektusaikat azoknak juttatják el, akik partnerei lehetnek az utazásszervezőnek.

Ha valaki nem akarja, hogy folyamatosan bombázzák személyre szóló hirdetésekkel, nem kell mást tennie, mint bemenni a népesség-nyilvántartóba, és feliratkoznia az úgynevezett Robinson-listára.

Ha ezt megteszi, a nyilvántartó nem fogja kiadni az adatait. Igaz, azok a szolgáltatók, akikkel szerződésben áll, továbbra is rendelkezni fognak az adataival.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×