eur:
389.2
usd:
363.72
bux:
68263.41
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A diplomások előtt nyitott az Egyesült Államok?

A törvénytelen bevándorlás a múlt heti amerikai választásokig az egyik legtöbbet vitatott kérdés volt, ám most az amerikai kockázati tőke szövetség a legális bevándorlás megkönnyítését tűzte ki célul.

A szövetség nem kevesebbet állít, mint hogy az egyre szigorodó amerikai bevándorlási szabályok kiölhetik az újítást és a vállalkozó szellemet éppen abban az országban, ahol 1970 óta a bevándorlók számos, mára óriássá nőtt vállalatot alapítottak.

A szövetség összegyűjtötte az 1970 óta kockázati tőke közreműködésével alapított tőzsdei cégeket, majd a listáról kihúzták azokat, amelyek időközben megszűntek vagy felvásárolták őket. A maradékról kiderült, hogy azok közül minden negyediket bevándorlók alapítottak.

Hogy csak néhány jól ismert nevet említsünk a listáról, közöttük van a Google, az e-Bay, a Yahoo, az Intel és a Sun Microsystems.

Ráadásul a csúcstechnológiát alkalmazó cégek földjén, a kaliforniai szilíciumvölgyben a kockázati tőke szövetség becslése szerint a cégek nyolcvan százalékát bevándorlók hozták létre.

A társaság tanulmánya azzal az ajánlással zárul, hogy könnyíteni kellene a magasan képzett emberek bevándorlását, amire egyébként egy törvényjavaslat is készült.

A javaslat szerint az egyetemi végzettséggel rendelkező bevándorlókat akkor is be lehetne fogadni az országba, ha már betelt az évente megállapított bevándorlási keretszám.

Egy bevándorlást ellenző civil szervezet viszont ellenzi a változtatást, és azzal érvel, hogy a külföldiek alapította cégek ugyan általában kiemelkedően nyereségesek, ám az átlag feletti haszon a tulajdonosok, nem pedig a dolgozók zsebében landol.

Ráadásul, érvelnek, ha túl sok magasan képzett szakembert engednek be az országba, azt a már ott lévők fizetése sínylené meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×