eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lerontotta Magyarország minősítését a vezető európai hitelminősítő

A vezető európai hitelminősítő, a Fitch Ratings szerdán stabilról negatívra rontotta a magyar deviza és forintadósság kilátását. Ugyanakkor megerősítette, hogy előbbire, azaz a devizaadósságra fenntartja az eddigi "BBBplusz" minősítési fokozatot, míg a helyi valutában fennálló adósságra az "Aminusz" minősítést.

A hírre szerdán délután mintegy 2 forintot erősödött az euró Budapesten. Fél hat tájban már 275,50 forinton jegyezték az eurót, korábban, a bejelentés előtt 273,70/80 forinton.

Az állampapír piaci hozamok is mintegy 8 bázisponttal emelkedtek a délutáni szintekhez képest.

A tengerentúli piacok a hír megjelenésekor még nyitva voltak, így ezeken már esik a forint. A magyar piacokon a valódi hatás valószínűleg csütörtökön mutatkozik majd meg.

"Az elmúlt napok budapesti eseményei sajnos meghozták az első olyan hírt, amely azt igazolja, hogy felelőtlen és az országnak káros dolgok történtek az elmúlt napokban" - kommentálta a Fitch Ratings döntését a magyar pénzügyminiszter.

Veres János felszólít mindenkit, aki Magyarországért, a magyar gazdaságért felelősséget érez, hogy "az ország, azaz mindannyiunk érdekében hagyják abba a destabilizálást okozó cselekedeteiket, illetve támogassák az ország számára fontos gazdasági és pénzügyi stabilizációt".

Veres János éppen ezért felkérte Orbán Viktort, hogy Magyarország érdekében hívja vissza híveit az utcáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×