eur:
389.23
usd:
363.74
bux:
68173.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Törekszik a közgyűlés megtartására a Magyar Telekom

A Magyar Telekom vizsgálja a jogi lehetőségeit annak, hogy a lehető leghamarabb megtartsa az éves rendes közgyűlést, és elkészítse éves jelentését - közölte a társaság.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 6 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekomra, és figyelmeztette a társaságot a rendszeres tájékoztatási kötelezettségére.

A társaság közleményében emlékeztet arra, hogy jelenleg is vizsgálatot folytatnak az összesen mintegy 700 millió forint értékben megkötött tanácsadási szerződések ügyében.

A vizsgálat célja, hogy megállapítsák: a szerződések megkötése ellentétes volt-e a társaság szabályzataival, illetve a vonatkozó jogszabályokkal.

A Magyar Telekom korábban arról is tájékoztatta a piacot, hogy a társaság és néhány leányvállalata az évi rendes közgyűlések csúszása miatt nem tudott és nem tud majd tartani bizonyos, az auditált éves beszámolók elkészítésére és benyújtására előírt határidőket.

Az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapírfelügyelete az amerikai szövetségi értékpapírjog esetleges megsértésének kivizsgálásához bekért bizonyos dokumentumokat a társaságtól.

A Magyar Telekom elkötelezett az iránt, hogy teljes mértékben megfeleljen az említett hatóságok követelményeinek és elvárásainak - fogalmaz a cég közleménye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×