eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lassíthatják a bővülést a megszorítások

Az elemzőknek nem okozott meglepetést a pénteken közzétett első negyedévi GDP adat. A szakemberek úgy vélik: a bejelentett megszorító intézkedések miatt a második félévben alacsonyabb, 3,5-4 százalék közötti bővülés várható.

A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint a bruttó hazai termék 2006 első negyedévében 4,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője azt mondta: a második negyedévben, a választásokat megelőzően dinamikusan nőttek az állami beruházások, így a negyedéves adat várhatóan 4,7 százalék közelébe emelkedik.

Az elemző hozzátette: az év második felében és a jövő év elején már jelentkezik a megszorító intézkedések hatása.

Suppan Gergely úgy vélte: az év végén várható reálbér-csökkenés tovább mérsékli a lakossági fogyasztás növekedését, így - a további esetleges intézkedések hatásaitól függően - a bővülés üteme akár 3 és fél százalék alá is csökkenhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×