eur:
392.15
usd:
366.7
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tavaly 35-40 ezer autót vettek vissza a kereskedők

Tavaly csökkent az eladott új autók száma 2004-hez képest, annak ellenére, hogy a reklámra három-négyszer többet költöttek a márkaképviseletek. A kereskedők 35-40 ezer kocsit vettek vissza, mert tulajdonosaik nem tudták fizetni a törlesztőrészleteket.

Idén tovább csökkenhet az új autók eladása – mondta az IndoRádióban a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke.

Győző Gábor közölte: tavaly 9.000-rel kevesebb új autót adtak el, mint 2004-ben; ez 4,3 százalékos visszaesés.

Az értékesített járművek több mint 90 százaléka kisautó, alsó- és középkategóriás kocsi.

Növekvő eladást csak azok a márkakereskedők értek el, akik akciókat indítottak. Sokan viszont visszaléptek az ilyen vételtől, mert ezekben az akciókban a régi autójukért kevesebbet kaptak volna, mint amennyit az ért.

Majdnem 40 ezer ember szintén pórul járt az akciókkal. Utólag ugyanis nem tudták fizetni a törlesztőrészletet, ezért a kereskedők visszavették a kocsijukat. Ezek az autók a használt járművek piacát bővítik, ezért lenyomják az árakat – mondta Győző Gábor.

Európához hasonlóan Magyarországon is növekedett az ázsiai autók eladása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×