Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Élménnyel segítik a gyerekeket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megváltoztatta sok száz gyermekvédelmi ellátásban élő gyermek életét a Szülők Háza Alapítvány tavaly indított "Tegyél jót" programja - állítja az alapítvány elnöke, Regős Judit.

A „Tegyél jót! Ülj mellém!” egy olyan, a Szülők Háza Alapítvány által indított komplex program, amely az állami gondozásban élő gyerekek társadalmi helyzetének javítását tűzte ki célul. Élményprogramjaikat eddig főként a vidéki gyermekotthonokba vitték el, de az idei évtől budapesti gyermekotthonokba is ellátogatnak, hogy elvigyék a gyerekeknek a projekt legfontosabb üzenetét, hogy minden élet érték, és senki sem születhet hiába.

A programhoz önkéntes családok csatlakoztak, akikkel az elmúlt években több száz gyerekeket látogattak meg a gyermekotthonokban. A programok között volt közös főzés és kézműveskedés is – mondta Regős Judit, az alapítvány elnöke.

A munkát sportolók, híres emberek is segítik: az alapítvány alapítója, Kemény Dénes és felesége, valamint Sperka Tamás és Kropkó Péter is.

Az alapítvány az idei évben is folytatják a fiatalok támogatását,

összesen 10 gyermekotthonba tesznek látogatást

önkéntes családokkal és szakemberekkel. Minden látogatás alkalmával egy jeles napot ünnepelnek meg a gyerekekkel, ehhez igazodnak a nap programjai. Minden helyszínen lesz közös főzés, pogácsasütés, sportprogramok, kézműves foglalkozás, zenélés, arcfestés, közösségi élmény programok. A cél, hogy változást vigyenek a gyerekek életébe – tette hozzá.

A vidéki gyermekotthonokban lakó gyermekeknek budapesti városlátogatást szerveznek, lesznek tovább „testvér otthon” találkozások, amelyek keretében a gyerekek városnéző buszos kiránduláson vesznek részt, valamint további, a város története szempontjából kiemelten fontos helyszíneket látogathatnak meg.

Regős Judit szerint már sok száz gyereknek megváltozott az élete, voltak, akik javítottak a tanulmányi eredményeken vagy elvégezték az iskolát, mióta a programhoz csatlakoztak.