eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Százezer dollárért keltek el Kennedy limuzinjának rendszámtáblái

Több mint ötven évvel a dallasi merénylet után a kikiáltási árat jóval meghaladó összegért, 100 ezer dollárért (29,2 millió forint) árverezték el egy szombati dallasi aukción a John F. Kennedy volt amerikai elnököt szállító limuzin rendszámtábláit. Ugyanezen az árverésen 118 750 dollárt (34,7 millió forint) fizettek az elsüllyedt Titanic óceánjárón felszolgált utolsó első osztályú vacsora egyetlen fennmaradt menükártyájáért.

Kennedyt 1963. november 22-én nyitott gépkocsijában utazva lőtték agyon. Az elnöki limuzint ezután egy cincinnati javítóműhelybe szállították. A rendszámtáblát leszerelték, valaki a szemétbe hajította. A műhely tulajdonosa megkérdezte, elteheti-e emlékbe. Családja azóta őrizte az ereklyét, amelyet most az egykori cégtulajdonos lánya bocsátott áruba.

Az eleinte a könyvespolcon, két könyv között, majd egy asztalfiókban őrzött rendszámtáblák csaknem tökéletes állapotban maradtak fenn. A Heritage Auctions aukciósház szerint egy Kennedy-relikviákra szakosodott, névtelenséget kérő "csúcsgyűjtő" vásárolta meg a tárgyakat.

Egy névtelenséget kérő gyűjtő bocsátotta áruba az 1912-ben az Atlanti-óceánon elsüllyedt Titanic luxusgőzösen az első osztályú utasoknak utolsóként felszolgált vacsora egy menükártyáját, amelyre öt, egy asztalon osztozó üzletember ráírta a címét. Az aukciósház úgy tudja, ez az egyetlen fennmaradt étlap erről a vacsoráról, s hogy az öt asztaltárs közül négy túlélte az 1912. április 15-i katasztrófát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×