eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin

Ott spórolnak az olaszok, ahol tudnak

Az olasz családok olyan mértékben fogják vissza kiadásaikat az idén, amire a második világháború óta eltelt időszakban nem volt példa - derül ki a vezető kiskereskedelmi szakmai szervezet elemzéséből.

"Az egy főre jutó kiadás jobban fog csökkenni 2012-ben, mint bármikor a második világháború óta" - mondta a Confcommercio elnöke csütörtökön a szervezet legfrissebb előrejelzésének bemutatásakor.

Az olasz központi statisztikai hivatal adatai szerint az idei első öt hónapban a kiskereskedelmi forgalom a különböző hatások kiszűrése nélkül 1,7 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, ami az inflációt is figyelembe véve lényegesen nagyobb visszaesést jelent.

A Confcommercio arra számít, hogy az idei év egészében 2,8 százalékkal, jövőre 0,8 százalékkal csökkenhet a kiskereskedelmi forgalom, ez akár 20 ezer bolt bezárását is eredményezheti.

A szervezet becslése szerint a bruttó hazai össztermék 2,2 százalékkal fog csökkenni az idén, és 0,3 százalékkal jövőre, ami nagyjából összhangban van a többi független gazdaságkutató intézet előrejelzésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×