eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ritka kivétel: együtt szurkolnak a nők és a férfiak

Legalább egy tekintetben egyedülálló esemény a most zajló vancouveri olimpia, a legtöbb sporteseménnyel ellentétben ugyanis a téli játékokra legalább annyira kíváncsiak a nők, mint a férfiak - derült ki egy nemrég készült felmérésből.

A Pew Research Center sporteseményekkel kapcsolatos kutatása szerint az olimpia az, ami képes áthidalni a sporteseményekre általában jellemző nemek közti különbséget. A kutatás szerint ugyanis az amerikaiak 61, ezen belül a férfiak 59, a nők 63 százaléka várta nagy lelkesedéssel a vancouveri téli olimpiát. Ezek az eredmények megerősítik a 2008-as pekingi olimpia előtt készült felmérés adatait, amelyek szintén a nemek közti érdeklődésbeli különbség hiányára világítottak rá - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A közös érdeklődés ugyanakkor már nem mondható el a hétvégén rendezett Super Bowl, vagy a nyáron sorra kerülő labdarugó világbajnokság kapcsán. Előbbire a férfiak 67, a nők 50 volt igazán kíváncsi, míg az utóbbi - az Egyesült Államokban egyébként is kevésbé népszerű - esemény a férfiak 28, a nők 18 százalékának fantáziáját mozgatja meg.

Az olimpia és az amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntője között mutatkozó érdeklődésbeli különbség különösen látványos az idősebb nők körében. A 18 és 49 év közötti nők 62 százaléka várta az olimpiát, és 55 százaléka érdeklődött a Super Bowl kupa iránt. Ezzel szemben az 50 év feletti hölgyek 64 százaléka készült a téli játékokra, de csak 44 százalék mutatott érdeklődést - az egyébként Amerikában minden idők legnézettebb televíziós műsorának bizonyuló - az NFL-döntő iránt.

A kutatás érdekes különbséget mutatott ki az eltérő etnikai csoportok között. Az eredmények szerint ugyanis a fehér amerikaiak várták leginkább a téli olimpiát, az afroamerikaiak körében a legnagyobb az érdeklődés a Super Bowl iránt, míg a spanyolajkúak már most is a foci VB lázában égnek.

Mi lesz még idén?


A kutatók a jelentősebb, közelgő amerikai társadalmi események esetében megvizsgálták a két nem érdeklődését. Ennek alapján azt találták, hogy a nők nagyobb arányban kíváncsiak a márciusi Oscar-gálára, mint a férfiak (37 százaléka 25-tel szemben), míg a férfiakat valamelyest nagyobb arányban foglalkoztatják a novemberi évközi választások, mint a nőket (53 százalék a 47-tel szemben).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×