eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Felmentették a diákcsínyért bűnhődő gyereket

Súlyos testi sértésért került bíróság elé egy fiú Indonéziában, amiért egy méhet tett egyik osztálytársa arcára. A rovar megszúrta a kislányt, akinek szülei azt akarták, hogy a büntetés szolgáljon elrettentő például a viselkedni nem tudó gyerekek számára.

Átlagos gyerekcsíny - így vélekedett az ügyben döntő bíró, és felmentette a kilenc év körüli kisfiút a vádak alól. "Ezt az ügyet az iskola keretei között, a szülők bevonásával kellett volna rendezni" - mondta Sutriadi Yahya, aki a kisfiú anyjára és apjára hagyta annak eldöntését, hogyan regulázzák meg csemetéjüket.

"Nagyon örülünk a döntésnek, rendesen fogjuk nevelni a gyereket" - pityeregte megkönnyebbülten Any Sulistyowati, a fiú édesanyja.

A Jakarta Post című lap szerint a kislány szülei azért jelentették fel a fiút a rendőrségen, mert megelégelték, hogy többen is piszkálják a gyereket, és azt remélték, az esettel majd példát statuálhatnak.

Indonéziában a gyerekeket már nyolcéves koruktól felelősségre vonhatják a hatóságok. A rács mögé küldött fiatalokat gyakran nem elkülönítve, hanem a felnőttekkel közös börtönökben helyezik el. Ez a gyakorlat ellenkezik a gyermekek jogairól szóló ENSZ-egyezménnyel, amelyet Jakarta is elismer.

Az indonéziai állapotokat jól jellemzi, hogy tavaly tíz, a kenyerét cipőpucolással kereső gyereket vádoltak meg illegális szerencsejátékkal, a bíróság pedig bűnösnek találta és öt évre börtönbe küldte volna őket, az ügy azonban közfelháborodást okozott, így a fiatalokat visszaküldték a szüleikhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×