eur:
392.13
usd:
366.48
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Melyik a legjobb téli gumi?

Jeges úton a legjobb téli gumi sem elegendő a biztonságos vezetéshez - mondta az InfoRádiónak a Kosár Magazin tesztszerkesztője a Német Autóklub felméréséről.

Az ADAC, a Német Autóklub öt kategóriában vizsgálta a téli gumikat: nedves úton, havon, száraz, de hideg úton, jégen, az ötödik szempont pedig a környezeti hatásokra vonatkozott.

A Kosár Magazin tesztszerkesztője az InfoRádiónak elmondta: még a felmérésben legjobbnak bizonyult gumik sem értek el legalább jó eredményt jégen. Ilyen terepen a fékezésre és az iránytartásra egyik abroncs sem volt alkalmas. Jeges úton a téli gumi egyszerűen kevés - fogalmazott Hacsek Tamás, aki hozzátette: jeges terepre vagy szöges gumi vagy hólánc alkalmas.

Ugyanez igaz a mélyhóra is - fűzte hozzá a szakértő, aki hangsúlyozta: bár vannak kifejezetten nagy hóra kifejlesztett abroncsok, azok alkalmatlanok a többi útviszonyra.

Az ADAC vizsgálata szerint a Continental Winter Contact téli abroncsa érte el a legjobb eredményt, míg öt olyan gumi is volt, amely gyenge minősítést kapott a teszteken.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×