eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Rossz hír a fiúknak: a lányok a számítógépnél is verik őket

A lányok magabiztosabban használják a számítógépet, mint a fiúk - erre a talán meglepő eredményre jutottak brit kutatók ezer gyerek képességeinek vizsgálata után.

A Tesco iskolai számítógépes programjának munkatársai a gyerekeket figyelve rájöttek, hogy a lányok a fiúknál jobban teljesítenek a komolyabb -például egy-egy dokumentum létrehozására irányuló - feladatok végrehajtásakor.

A kutatók ezer, 7 és 16 év közötti gyerekkel dolgoztak. Azon nem lepődtek meg, hogy a vizsgált gyerekek kétharmada minden nap használja a számítógépet, és közülük minden második legalább két órát tölt naponta a monitor előtt.

Az is kiderült, hogy a szülők rendszeresen a gyerekeik segítségére szorulnak a számítógép használatakor - de ez a megállapítás sem meglepő.

Hét éves korára a gyerekek majdnem háromnegyede (73 százaléka) tudja használni a keresőprogramokat, és 62 százalékuk már képes dokumentumot is szerkeszteni - derült ki a felmérésből.

A tizenévesek természetesen még ügyesebbek: tízből hét magabiztosan meg tudja szerkeszteni számítógépes profilját, tízből hat bármikor hibátlanul letölt egy-egy zeneszámot, és 35 százalékuk képes szerkeszteni, vágni és montírozni képeket.

A lányoknak mindkét korosztályban csupán a hat százaléka mondja azt magáról, hogy nem tudja magabiztosan használni a számítógépet - ez az arány a fiúknál tíz százalék.

A szülők 57 százaléka szorul a gyerek segítségére a számítógép és az internet használatakor, és csak minden negyedik megkérdezett állítja magáról, hogy a családban ő ért a legjobban a számítógéphez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×