eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Megdöbbentő felfedezés: a siker tesz alkoholistává

Minél sikeresebb valaki, annál többet iszik - erre a megdöbbentő következtetésre jutottak brit kutatók. A legmagasabb gazdasági pozícióban lévő férfiak átlagosan 23 adag alkoholt isznak hetente - vagyis átszámítva 11 pohár bort.

Ez több mint a még ajánlott maximális mennyiség: férfiaknál 21, nőknél 14 egység hetente. Az is következik belőle, hogy a brit üzletemberek és vállalati vezetők jelentős részét súlyos betegség fenyegeti.

Az orvosok, jogászok, könyvelők és még jó néhány szakma képviselői is alulról közelítik a határ heti húsz egységnyi alkohol elfogyasztásával - derült ki a brit statisztikai hivatal legfrissebb adataiból.

Összességében tízmillió ember él Nagy-Britanniában, aki többet fogyaszt a maximálisan ajánlott alkoholmennyiségnél. A férfiak átlagosan kétszer annyit isznak, mint a nők. Összességében a britek harmadával több alkoholt fogyasztanak, mint amennyit a statisztikusok becsültek.

Az elfogyasztott alkohol adagszáma ugyanis hiába csökken, a statisztikusok a becsléskor nem vették figyelembe, hogy egyre többen isznak erősebb söröket, a bort pedig egyre több helyen szolgálják fel az eddiginél nagyobb poharakban. 175 ml bor két egységnek, 250 azonban már háromnak számít.

A kormányzat arra próbálja rábírni a briteket, hogy a nők napi kettő, a férfiak három egységnél több alkoholt ne fogyasszanak - ezt a határt azonban a férfiak negyven százaléka, a nőknek pedig a harmada legalább egyszer egy héten túllépi.

Aggodalomra adhat okot az is, hogy az emberek leginkább nem szórakozóhelyeken, hanem otthon isznak.

A statisztikákból kiderült az is, hogy az angolok többet isznak, mint a skótok és a walesiek, de az alkoholfogyasztás mindenhol aggasztó: a 42 millió brit felnőtt negyede túllépi a heti limitet, és a lakosság 60 százaléka - 25 millió felnőtt - mérsékelt vagy kisebb mértékben, de fogyaszt alkoholt. Mindössze hat millióan vannak az absztinensek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×