eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A széles csípő nagyobb intelligenciával jár

Azt már korábban is tudtuk, hogy a férfiak vonzóbbnak találják a teltebb nőket, akik ráadásul tovább is élnek. Egy kutatásból most az is kiderült, hogy a széles csípőjű és vékony derekú nők tehetségesebb és intelligensebb gyermekeket szülnek, mint az alma alakúak, vagy az egyenes derekúak.

A homokóra alakú nők maguk is intelligensebbek, mint a más formájúak, és gyermekeik is azok - valószínűleg az omega3-as zsírsavaknak köszönhetően, amelyek a csípőben halmozódnak fel.

Amerikai kutatók - a pittsburghi és a kaliforniai egyetemek munkatársai - az Evolution and Human Behaviour című szaklapban számoltak be ezzel kapcsolatos felfedezésükről.

A kutatók 16 ezer lány és asszony adatait vizsgálták meg, és arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akiknek a csípő- és derékmérete között nagy a különbség, jobban teljesítenek az intelligenciateszteken - és igaz ez a gyermekeikre is.

Az omega3-as zsírsavaknak fontos szerepe van abban, milyen mértékben fejlődik a magzatok agya. Ez a zsírsav elsősorban a csípő "hájában" található. A deréktájon felhalmozódott párnák viszont omega6-os zsírsavakban gazdagok, amely nem segíti annyira az agy fejlődését.

Bár az eredmény egyúttal magyarázattal szolgál arra is, miért teljesítenek rosszabbul a kognitív teszteken a tizenéves anyák gyermekei; az ő édesanyjuk még nem gyűjtött elegendő zsírpárnát a csípőjére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×