eur:
389.09
usd:
363.7
bux:
67993.16
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A stressz szélütést okozhat

Az utóbbi évek pszichológiai vizsgálatai sorra bizonyítják, hogy egyenes arányosságban van a stresszes életmód és a stroke, azaz a szélütés növekvő kockázata. A vizsgálatok kimutatták, hogy aki nem tudja megfelelően kezelni a stresszhelyzeteket, annak az estek többségében jóval magasabb a vérnyomása, és így nagyobb az esélye, hogy gutaütést kap - mondta az InfoRádiónak az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet főigazgatója.

Nagy Zoltán szerint az orvosok eddig is jól ismerték a szélütés biológiai kockázatait, ám az elmúlt időszakban egyre több kutatás során vizsgálták azt, hogy milyen életmód, életstílus vezethet stroke-hoz.

Mivel minden olyan szokás, amely magas vérnyomást okoz, a szélütés szempontjából is veszélyt jelent, a rizikófaktorok között szerepel a stressz is.

Manapság természetesen mindenki feszültségek között él, hiszen az élet minden területén nagy a verseny. De ha egy személyiség harmonikusan fejlődik, és ezeket a stresszhelyzeteket tudja részben kezelni, jó elhárító technikái vannak, akkor ezek a feszültségek feloldónak - mutatott rá az OPNI főigazgatója.

A professzor szerint a veszélyt az jelent, ha valaki nem tud megszabadulni a feszültségektől, lélektanilag egy pangó góc alakul ki benne, és állandóan csak ezzel tud foglalkozni.

Ebben az esetben a stressz egy olyan tényezővé válhat, amely maradandó testi elváltozásokat is okoz, és végső esetben szélütéshez vezethet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×