eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fogyjon le az új csodahormonnal!

Egy német tudományos hírportál értesülései szerint egy vékonybélben termelődő hormon, hatásos lehet a kövérség ellen. Az új "csodafegyver" kettős hatású, csökkenti az étvágyat, és növeli az energiafelhasználást.

Brit kutatók a vékonybélben termelődő oxintomodulin hatását vizsgálták 15 túlsúlyos páciensen. Étkezések előtt mesterségesen megnövelték az oxintomodulin szintet. A kísérleti alanyoknak négy napon keresztül, minden főétkezés előtt injekciót adtak, amely véletlenszerűen hatóanyag nélküli sóoldatot vagy oxintomodulint tartalmazott. A páciensek 17 százaléka kevesebb kalóriát tartalmazó ételt fogyasztott és mozgásigényük úgy megnőtt, hogy naponta 26 százalékkal több energiát használtak fel.

A Steve Bloom által vezetett kutatócsoport szerint, ha növelik a hormon mennyiségét, már néhány hét után nagyobb mennyiségű súlyvesztés érhető el.

A kezelés mindenféle mellékhatástól mentes - állítják a kutatók.

A hormon azért lehet hatásos, mert azt közli az aggyal, hogy elegendő táplálék áll rendelkezésre a szervezetnek ahhoz, hogy több mozgást igénylő tevékenységet folytasson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×