eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Law and order concept. Handcuffs, gavel on book on a wooden background, top view
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Hét börtönőr állt bíróság elé, egy rab bántalmazásával vádolják őket

A katonai ügyész által bemutatott vád szerint megvertek egy megbilincselt rabot a miskolci börtönben, illetve egyes vádlottak nem vettek részt a bántalmazásban, de látták és nem tettek ellene semmit, sőt nem is jelentették.

Az RTL riportja szerint 2022-ben egy rab rosszul lett a miskolci börtönben és emiatt orvost kért. Egy ápoló és egy biztonsági őr ment a cellájába, de a rabot le kellett fogni - ekkor ütötte meg a büntetésvégrehajtási dolgozót, eltörve az orrát. A többi őr azonnal odament segíteni, megbilincselték a fogvatartottat, azután az orvosi szobába kísérték, a riport szerint ekkor bántalmazhatták. A csatorna értesülése szerint a fejét a falba verték, aztán a földre került embert megrugdosták.

Az ügyész olyan állításokat is megfogalmazott két, közbe nem lépő bv-sről, hogy támogatásuk jeléül nem írtak jelentést a történtekről.

Az ügyészség szerint csoportos bántalmazás történt és a rab a bilincs miatt megvédeni se tudta magát.

Attól függően, hogy a cselekményben kinek milyen szerepe volt, az ügyészség eltérő büntetések kiszabását kérte: a másodrendű vádlottra 6 év 6 hónap börtönfokozatú szabadságvesztést kért a katonai ügyész, ami a legszigorúbb büntetés. A többieknek ennél kevesebbet kellene leülnie, az egyetlen női vádlottat, aki nem jelentette az eseményt, próbaidőre bocsátanák.

Egyik vádlott sem ismerte el a bűncselekményeket szerdán, így a per folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×