eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szemtanú megdöbbentő beszámolója a győri rabszökésről

Szemtanú megdöbbentő beszámolója a győri rabszökésről

A fegyveres rablásért elítélt és a bíróság udvaráról kedden megszökött rab története napok óta lázban tartja a győrieket.

Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottját, a Győri Járásbíróságról történő előállítása közben, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított. 

A kisalföld.hu-nak egy szemtanú így nyilatkozott: 

„Rendőrnek hittem először a börtönőrt a kék egyenruhája miatt. Látszott rajta az ijedtség, pontosabban az, hogy nagy a baj, azért rohan ilyen tempóban. Tényleg gyorsan futott. A Munkácsy utcában robogott el előttem, én körülbelül negyven-ötven méterre voltam tőle az Árpád úton; csak őt láttam, a rabot akkor már nem. Nem kiabált, hogy »Szökött rab, fogják el!«, így nem is tudtam, kit kerget. Úgy emlékszem, mintha a lógó bilincset is láttam volna a kezében. Amikor az Árpád út–Munkácsy utca kereszteződéséig elértem, elnéztem a Petőfi híd felé, azt láttam, mintha a belváros felé eső körforgalomnál megtorpanna, szerintem ott már kereste a rabot, akit kergetett."

A bíróság udvari kijáratától, ahonnan a rab elszökött, 170 méterre van az a körforgalom, amelyről az olvasó beszélt. Ezt gyalog is két perc alatt megteszi az ember, futva töredék idő elég, egy perc se kell hozzá.

Kérdés, hogy ilyen rövid távon hogyan tudta szem elől téveszteni a börtönőr a menekülő rabot.

A portál a rendőrséget is kérdezte a hajtóvadászatról, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak érdemi információt. Annyit azonban elárultak, hogy

nagy erőkkel keresik továbbra is Zvezdovics Krisztiánt.

A rendőrség kéri, hogy aki a 33 éves férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi u. 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját a 06-96/417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú" zöldszámát, illetve a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

A büntetés-végrehajtásnál nem árulják el, mennyi ideig kergette a kísérő őr Zvezdovicsot, aki később megszabadult a rabruhájától. Azt viszont közölték, hogy az előállítást végrehajtó kolléga a „jogszabályi előírásoknak megfelelően a hivatásos szolgálat ellátásához szükséges szakmai képzettséggel rendelkezik".

Zvezdovics Krisztiánt kedden – miután a járásbíróság udvaráról meglépett – a büntetés-végrehajtási intézet emberei még nagy erőkkel keresték a Püspökerdőben. A kutatás szerdára kiterjedtebbé vált, már elsősorban a rendőrség üldözi. Arca közismert.

A Kisalföld megkereste dr. Faragó Péter ügyvédet, aki a Faragó & Wesztergom Ügyvédi Irodát képviseli, és ezt a céget rendelték ki a kedden megindult büntetőeljárással kapcsolatban.

A Győri Rendőrkapitányság fogolyszökés bűntette alapos gyanúja miatt nyomoz Zvezdovics Krisztián ellen, de erről többet a rendőrség nem közölt.

Dr. Takács Péter megyei főügyész közölte, hogy a nyomozást a főügyészség felügyeli, amely a büntetés-végrehajtási intézet jelentéseit is bekérte. 

A Kisalföld utánanézett, hogy mi szerepelt még a szökött rab bűnlajstromán.

A most 33 éves férfi 10 éve már biztosan követett el vagyon elleni cselekményeket,

2007-ben Tatabányán 2 és fél évet kapott, 2009-ben szabadult, rá egy évre Sopronban, majd Győrben voltak lopásai. Aztán 2013 őszén csuklyában ment be társával Győrben a Tompa utcai benzinkútra. Kést szegezett az eladónak, és 17–18 ezer forintot rabolt. Bár tagadta a következő napok történéseit, de két nappal később az Ipar utcai felüljárónál támadt rá társával egy járókelőre, bottal fejbe vágták, hátizsákját letépték és távoztak a pár száz forintos zsákmánnyal.

A portál úgy tudja, most körülbelül 5 éve lehetett még hátra a büntetésből, amit a 3 évvel is büntethető fogolyszökés súlyosbít, ha elkapják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×