eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pánik Budapesten: maszkos fegyveresek miatt menekültek az emberek - videó

Civilbe öltözött maszkos fegyveresek rémítettek meg egy villamosnyi embert a Fehérvári úton - ezzel a címmel jelent meg az egyik tudósítás a különös történésről.

Csütörtök délután négy óra körül utazott villamossal a budapesti Fehérvári úton a 444.hu olvasója. Eleinte csak annyit észlelt, hogy már egy ideje nem halad a jármű, aztán előre ment, és azt látta, hogy két civil ruhás, maszkos, fegyveres alak megállította a másik irányba közlekedő villamost, és ők sem tudnak tovább menni.

A villamosvezető kinyitotta az ajtókat, több utas elkezdett menekülni a másik irányba. Egy külföldi ismerőse készítette a képet, aki arra lett figyelmes a villamosmegállóban állva, hogy maszkos, civil ruhás figurák golyóálló mellényben irdatlan mennyiségű fegyvert pakoltak, volt, akinél faltörő kos volt, a kisbuszuk csomagtartója is fegyverekkel van tele.

A helyszínt nem biztosították, Bence ismerősétől pár méterre tokból kivont, földre szegezett pisztollyal állt például egy alak, rendőrök csak távolabb lézengtek. A fotót készítője arra gyanakodott, hogy vagy gyakorlat vagy rajtaütés, mindenesetre elmondása szerint „a legkeményebb alakulatnak tűntek, akik valóban értik a dolgukat”, bár elég rögtönzöttnek tűnt az akció, és azért mégis szokatlan, hogy valaki kivont fegyverrel a kézben álldogáljon a tömegben, nem beszélve a símaszkokról.

A police.hu pénteki közlése alapján beazonosítható, hogy mi okozott riadalmat a Fehérvári úton:

Négymillió forintos betörés

Elfogták a budapesti rendőrök azt a férfit, aki betört egy hegyvidéki házba.

A nyomozás adatai szerint a 41 éves budapesti G. László 2016. augusztus 6-án az esti órákban a teraszajtón át betört egy Budapest XII., Széchenyi-emlék úti házba, ahonnan négymillió forint értékben pénzt, számítástechnikai eszközöket, ékszereket, táskákat és fényképezőgépeket lopott.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök a férfit beazonosították, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitánysága a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével együttműködve 2017. június 8-án 16 órakor a Budapest XI., Fehérvári úton elfogták.

A hegyvidéki rendőrök G. Lászlót lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×