eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szexuális kihasználás - hatalmas veszélyben vannak a gyerekeink

Szexuális kihasználás - hatalmas veszélyben vannak a gyerekeink

A rendőrség új kampányt indít, amely során minden hónapban más-más témát érintő, a biztonságos internethasználatot elősegítő információs anyagot tesz közzé honlapján. Elsőként a gyerekeket érintő veszélyforrások kerülnek sorra.

Az Országos Rendőr-főkapitányság májustól indítja el online kampányát. Az internet biztonságos használatával kapcsolatos témák közül minden hónapban az időszakra jellemző aktualitások szerint választják ki a hónap központi kérdését. A gyermeknap kapcsán a kampány első témája a gyerekeket érintő veszélyforrások.

A kiskorúakra az online térben leselkedő veszélyek közül az egyik, amikor egy felnőtt – az interneten keresztül megismerkedve – szexuálisan bármilyen módon kihasznál egy gyereket.

A másik jelenség, amelyre fel kell hívni az internetet használó fiatalok figyelmét, az az online megfélemlítés. Ennek során gyermeket a közösségi oldalakon, e-mailben vagy online játékok során szándékosan megfélemlítik (fenyegetik, nevetségessé teszik, kiközösítik, lejáratják, társai és az online közösség előtt negatív színben tüntetik fel).

Mindkét veszélyhelyzet elkerülése, illetve kezelése során fontos kiemelni a közvetlen környezet (család, iskola) felelősségét. A jelenségek felismerésére, megelőzésére, valamint az esetleges bekövetkezése utáni teendőkre vonatkozó hasznos tanácsokat olvashatnak a közleményünkhöz csatolt tájékoztató anyagokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×