eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Előzetesben a 15 éves tatabányai gyilkos

Előzetes letartóztatásba helyezte a Tatabányai Járásbíróság szerdán azt a 15 éves fiatalt, aki a gyanú szerint vasárnap hajnalban megölt két hajléktalan férfit a városban. Az ítélet nem jogerős, de végrehajtható - közölte a Tatabányai Törvényszék szóvivője.

Budai Vince tájékoztatása szerint a bíróság döntése ellen a vádlott és a védő azért fellebbezett, hogy az előzetes letartóztatást ne büntetés-végrehajtási intézetben kelljen megkezdeni. A fiú ellen több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint vasárnap reggel Tatabányán egy 44 éves és egy 56 éves férfit holtan találtak, az orvosszakértői vélemény szerint bűncselekmények áldozatai lettek. Az egyik holttestet a Győri úton, egy a város központjában található építményben találták meg, a másik áldozatot a Reguly Antal téren, egy tömbházak közötti füves területen, az előző esettől ötszáz méterre.

A rendőrök még aznap délután előállítottak egy 15 éves tatabányai lakost, a fiatalt elszámoltatták, majd később emberöléssel gyanúsították meg. Kihallgatásán a fiú részletes beismerő vallomást tett.

A rendőrség kedden a fiút vezetőszáron, helyszíni szemlén kérdezte ki a bűncselekmény részleteiről. A fiatal mindkét esetben elmondta a rendőröknek, milyen útvonalon haladt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×