eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szörnyű elefántsors a szórakoztatásért

Szörnyű elefántsors a szórakoztatásért

Az állatvédők szerint az elefántokat leláncolják napközben és éjszaka Ázsia-szerte, amikor épp nem lépnek fel vagy nem turistákat szállítanak.

 A kambodzsai, indiai, laoszi, nepáli, Srí Lanka-i és thaiföldi turistaparadicsomokban élő, nagyjából háromezer elefánt 80 százaléka él katasztrofális körülmények között. Csak Thaiföldön mintegy 2200 elefánt "dolgozik" a turisztikai szektorban - derül ki a World Animal Protection nevű állatjóléti szervezet friss jelentéséből.

Az állatok étrendje szegényes, alig kapnak orvosi ellátást és gyakran tartják őket stresszes környezetben,

például betonnal borított területeken, ahol hangos a zene, a közlekedés vagy sok az ember.

Az állatjóléti szervezet szerint 2010 óta 30 százalékkal nőtt az elefántok száma a népszerű turistaparadicsomokban és több száz állat él rosszabb feltételek között mint öt évvel ezelőtt.

"Azt akarjuk, hogy a turisták tudatában legyenek annak, hogy ezeknek az állatoknak a jelentős részét még borjúkorukban elszakítják az anyjuktól, kemény kiképzésen vesznek részt és életük végéig rossz körülmények között élnek" - mondta Szomszak Szoonthornnavaphat, a szervezet thaiföldi részlegének munkatársa.

"Azt szeretnénk, hogy az elefántokon való lovaglás és az elefántos produkciók helyét olyan elefántbarát tevékenységek váltanák fel, mint az állatok puszta szemlélése" - jegyezte meg Jan Schmidt-Burbach, a World Animal Protection szakértője.

A thaiföldi illetékesek tagadják az állatbántalmazási vádakat,

állításuk szerint az országszerte kórházakban ápolt elefántok többsége különböző betegségek és balesetekből eredő sérülések, nem pedig a hanyag tartás miatt szorul kezelésre.

Thaiföldön 3000-3200 háziasított elefánt él és nagyjából 2500-ra rúg a vadon élő egyedek száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×