eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ezt megúszta Harrison Ford

Ezt megúszta Harrison Ford

Harrison Fordot nem büntetik meg, amiért véletlenül rossz helyen landolt kisgépével egy dél-kaliforniai repülőtéren - közölte a filmsztár ügyvédje.

Stephen Hofer közleményében hangsúlyozta, hogy a Szövetségi Repülésügyi Hivatal (FAA) nem szab ki büntetést Fordra, és

a színész minden következmény nélkül visszakaphatja pilótaengedélyét is.

"Az FAA teljes körű vizsgálatot folytatott az ügyben, Fordot is meghallgatták, és úgy döntöttek, hogy szükségtelen bármilyen intézkedés" - írta Hofer.

Ford tévedésből landolt február 13-án az Orange megyei John Wayne Repülőtér egyik kifutókat összekötő útján, miután egészen közel szállt el egy éppen az indulásra váró utasszállító gép fölött.

"Én vagyok az a smokk, aki rossz helyen landolt" - közölte Ford egy légiirányítóval röviddel földet érése után. A landolásról készült videók és hangfelvételek korábban már bejárták az internetet.

Fordnak több mint húsz éve van pilótaengedélye, és ötezer órát meghaladó a repülési gyakorlata. Korábban sohasem folytatott ellene vizsgálatot a repülésügyi hivatal. A színész rajongója a különleges, régi kisgépeknek, a februári incidenskor egy Aviat Huskyval repült. Két éve komoly balesetet szenvedett egy második világháborús repülőgéppel, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania egy golfpályán, mert leállt a motorja.

Egy repülésügyi szakértő szerint Ford valószínűleg azért úszta meg az incidenst, mert a vizsgálatban résztvevők érthető hibának könyvelték el az esetet, és úgy ítélték meg, hogy nincs szükség büntetés kiszabására. Mint hozzáfűzte, nyilván azt is jó néven vették Fordtól, hogy nyomban elismerte hibáját, és vállalta érte a felelősséget. Továbbá mellette szólt, hogy hosszú ideje támogatója a repülésbiztonsági kérdéseknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×