eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hétvégén megmászhatja az Annapurnát Klein Dávid

Akár a hétvégén csúcstámadásra indulhat az Annapurnán Klein Dávid, aki az elmúlt napokban a 6500 méter magasan lévő hármas táborban akklimatizálódott - közölte az expedíció kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

Klein Dávid egy hónapja indult el a Johnnie Walker Annapurna Expedícióra, amelyen oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül szeretné megmászni a 8091 méter magas csúcsot a Himalájában. A világ tizennégy 8000 méter feletti csúcsából az Annapurnán és a K2 csúcsán nem járt még magyar hegymászó, így Klein Dávid lehet az első magyar, aki meghódítja az Annapurnát.

Az összegzés szerint az elmúlt napokban Klein Dávid átkelt az Annapurna legveszélyesebb szakaszán, a Crosshair kuloáron, majd 2 éjszakát töltött a 6500 méter magasságban található hármas táborban, hogy szervezete minél jobban felkészüljön a több mint 8 ezer méteres magasságra. Csatlakozott hozzá egy német hegymászó, akivel a hármas táborban - folyamatos hóviharban, behorpadt falú sátorban - akklimatizálódtak.

Klein Dávid visszatért a 4190 méter magasságban található alaptáborba, ahonnan a tervek szerint néhány napos pihenés után - az időjárás függvényében - a tervezettnél korábban, akár már a hétvégén elindulhat a csúcstámadásra.

"A további napokat kemény koncentráció, számítás és a jéghideg légüres halálzóna jellemzi majd, de apró szikraként végig ott lesz velem az a nagyon könnyű, nagyon szép játékos világ. Tudom majd, hogy oda kell visszatérnem" - idézi a közlemény Klein Dávidot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×