eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Másfél éves gyerek harapott halálra egy mérges kígyót

Csodával határos módon menekült meg Brazíliában egy alig másfél éves kisbaba, aki halálra harapott egy mérges kígyót.

Az incidens a helyi média beszámolója szerint vasárnap délután történt, amikor a kisfiú házuk kertjében játszott a Rio Grande do Sul állambeli Mostardasban.

Édesanyja, Jaine Ferreira a Gaucha rádióban elmondta: mikor kiment, hogy megnézze, minden rendben van-e, azt látta, hogy a kisfiú fogai között tekereg egy kígyó. A gyerek halálra harapta, ezzel megmenekült az állat mérges marásától.

A kisfiút azonnal kórházba szállították, de ott az orvosok is megerősítették, hogy nem sérült meg és nincs mérgezése.

A gyerekre támadó lándzsakígyó fajta (Bothrops jararaca) Dél-Amerikában él és akiket megmar, azoknak 70 százaléka belehal a mérgezésbe, ha nem kap ellátást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×