eur:
392.7
usd:
365.88
bux:
66790.65
2024. április 26. péntek Ervin

Sokkoló történet a zoknifaló dán dogról - képekkel

Negyvenhárom és fél pár zoknit távolítottak el egy 64 kilogrammos dán dog gyomrából oregoni állatorvosok, ezzel megmentve a négylábú életét - közölte a héten az operációt lebonyolító kórház.

A hároméves dán dog mindig is élvezettel rágcsálta a zoknikat, ám azt senki sem tudta, hogy rajongásának tárgyait egészben le is nyeli. A kutyát még februárban szállították be a portlandi DoveLewis sürgősségi állatkórházba, ahol az operációt végző sebészeket valósággal sokkolta az állat gyomrának tartalma.

A kórház közleménye szerint a röntgenfelvétel nagy mennyiségű idegen anyagot mutatott a kutya gyomrában. A műtét során a rejtélyes anyagról kiderült, hogy 43 és fél fél zokni alkotta gombóc.

A dán dog, amely a jelek szerint a kisebb méretű, színes zoknikat kedveli, remekül viselte a beavatkozást és másnap már haza is engedték. "Sok fura dologgal találkozunk, de még soha nem távolítottunk el ennyi zoknit egyetlen állatból sem" - mondta Shawna Harch, az intézmény szóvivője.

A dán dog gyomráról készített röntgenfelvétellel a kórház harmadik helyezést ért el a Veterinary Practice News című állatorvosi magazin They Ate WHAT? (Hogy mit evett meg?) elnevezésű versenyén. Az intézmény a kis jövedelmű állattartók kedvenceinek sürgősségi ellátására fordítja a harmadik helyért járó pénzösszeget.

A verseny fődíját egy béka vitte el, amely több mint harminc díszkavicsot evett meg a terráriumából, és a zsűri egy alien játékfigurát felfaló kiscicát, továbbá egy villanykörtét lenyelő golden retrievert is megjutalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×