eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Autóbusz és teherautó ütközött össze Zalaegerszegen - Nyolc sérült

Összesen nyolcan sérültek meg, ketten súlyosan vasárnap késő este Zalaegerszegen, amikor egy menetrend szerinti autóbusz és egy teherautó összeütközött.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a 74-es főút botfai elágazójánál történt baleset helyszínéről a mentők nyolc embert vittek kórházba. Az első orvosi vélemény szerint egy nő és egy férfi állapota súlyos - ők az autóbuszon utaztak -, hat férfi pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A menetrend szerint közlekedő autóbuszba oldalról hajtott bele egy pótkocsis teherautó. A buszon a sofőrrel együtt négyen ültek, a kétüléses teherautóban pedig - egyelőre tisztázatlan okból - szintén négyen utaztak.

A nem sokkal 23 óra előtt történt baleset helyszínelése és a műszaki mentés miatt a 74-es főutat teljes szélességében lezárták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×