Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Akna Zuglóban - hazatérhettek a lakók

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Feloldották szerda este a XIV. kerületi Istvánmezei úton talált tüzérségi lövedékek miatt elrendelt területzárást, a lakók visszatérhetnek otthonukba - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje. A robbanótesteket csatornázási munkálatok közben a délutáni órákban találták.

Németh-Zsohár Agnieszka elmondta: a tűzszerészek egy 10,5 centiméteres német tüzérségi gránátot, valamint egy ugyanilyen típusú, csak fele részben megmaradt robbanótestet azonosítottak. A lövedékek nem kilőtt állapotban voltak, de gyújtószerkezetük sérült volt, ezért a helyszínen kiszerelték a honvédség tűzszerészei. A robbanótesteket a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják.

A környéket 150 méteres sugarú körben zárták le és ürítették ki. Ez érintette a Dózsa György és a Thököly utat, a Vécsey, a Cserhát, a Sajó és a Cházár András utcát, továbbá egy iskolát, egy rendőrkapitányságot, a Magyar Sport Házát, valamint a Récsei Center mellett lévő utcák által határolt területet.

A forgalomkorlátozás a közösségi közlekedésre is hatással volt, több busz és a 79-es troli is módosított útvonalon közlekedett.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek korábban azt mondta: a fővárosi katasztrófavédelem és a kerületi önkormányzat két befogadóhelyet jelölt ki, a Récsei Centert, valamint a Murányi utcában található Kosztolányi Dezső Általános Iskolát. A BKV tíz melegedőbuszt küldött a helyszínre. Több mint kétezer embernek kellett átmenetileg elhagynia otthonát. A melegedőhelyeken mintegy háromszáz ember várakozott.