eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rettenetes állapotban vannak Scarlett O'Hara jelmezei

Vivien Leigh az Elfújta a szél című filmben viselt öt ruhájának restaurálására gyűjt adományokat egy amerikai múzeum, amely 2014-ben, a film bemutatásának 75. évfordulóján már ki szeretné állítani az értékes filmtörténeti jelmezeket. A jelmezek között van egy bordó báli ruha, amelyet a Scarlett O'Harát megszemélyesítő Leigh viselt a filmben Ashley Wilkes születésnapi partiján, az esküvői ruha, amelyben hozzáment Charles Hamiltonhoz, egy kék bársony köntös és egy zöld bársony pongyola.

A gyűjtemény darabja a zöld bársonyruha is, amelyet Scarlett függönyökből varrt magának mielőtt Rhett Butlerhez fordult volna segítségért.

Az Oscar-díjas romantikus filmdráma nevezetes kellékeit az austini Texas Egyetem Harry Ransom Központja David O. Selznick gyűjteményéből vásárolta meg. Selznick az Elfújta a szélen kívül olyan filmklasszikusok producere volt, mint A Manderley-ház asszonya, az 1937-es Csillag születik vagy a Párbaj a napon.

A kosztümök jelenleg annyira rossz állapotban vannak, hogy nem lehet kiállítani őket - írta közleményében a múzeum. A 30 ezer dollárba (6,5 millió forintba) kerülő restaurálással olyan állapotba szeretnék hozni a ruhákat, hogy négy év múlva, a film 75. születésnapján már be lehessen mutatni azokat a közönségnek. A múzeum azt tervezi, hogy a későbbiekben más kiállításokra is kikölcsönzi a híres darabokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×