eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fóbiája miatt halt éhen a nyolcéves kislány

Annyira rettegett a fogorvostól, hogy még azért sem volt hajlandó kinyitni a száját, hogy ételt vegyen magához egy brit kislány. A gyerek két éve halt meg, ám még mindig nem indult vizsgálat, amely kiderítené, hogy kinek a hibájából.

Csupán egyetlen tejfogát kellett volna kihúzni a nyolcéves Sophie Wallernek, ám az orvosok, a biztonság kedvéért, egyszerre eltávolították az összeset. A kislány ugyanis annyira félt a fogászoktól, hogy egyszerűen nem merte kinyitni a száját, így a doktorok nem akarták több alkalommal is "megkínozni".

A gyereken annyira elhatalmasodott a fóbia, hogy már akkor sem merte kinyitni a száját, ha ennie kellett volna, így egy idő után mesterségesen kellett táplálni.

Amikor Sophie-t 2005 decemberében kiengedték a trurói kórházból, orvosai nyugtázták, hogy az állapota javul, hazakerülve azonban továbbra sem evett szilárd táplálékot, kizárólag görögdinnyét. A kislány gyorsan fogyni kezdett, egy hónappal később pedig holtan találta az édesanyja.

"Amikor kikerült a kórházból, jól látszott, hogy vesztett a súlyából, és nagyon gyenge volt. A szemei beesettnek tűntek, nem tudott járni, úgy kellett cipelnünk. Aztán egy nap, amikor bementem a szobájába, észrevettem, hogy kihűlt. Hívtuk a mentőket, de már halott volt" - emlékezett vissza a gyerek édesanyja, Janet Waller.

Sophie halála óta több mint két év telt el, a szülők pedig nem értik, hogy miért nem indult vizsgálat az ügyben. Az édesanya állítja: hiába keresték a rendőröket és az orvosszakértőt, azok nem foglalkoztak az esettel.

"Nagyon dühös vagyok, hogy még mindig nem indult vizsgálat. Sok kérdésre választ várunk a gyerekünk halálával kapcsolatban" - jelentette ki Janet Waller, aki szerint a család egészen addig képtelen továbblépni, amíg nem derül ki, hogyan halhatott meg a kislány.

A cornwalli orvosszakértő szóvivője később közölte: minél előbb meg akarják indítani a vizsgálatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×