Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fóbiája miatt halt éhen a nyolcéves kislány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Annyira rettegett a fogorvostól, hogy még azért sem volt hajlandó kinyitni a száját, hogy ételt vegyen magához egy brit kislány. A gyerek két éve halt meg, ám még mindig nem indult vizsgálat, amely kiderítené, hogy kinek a hibájából.

Csupán egyetlen tejfogát kellett volna kihúzni a nyolcéves Sophie Wallernek, ám az orvosok, a biztonság kedvéért, egyszerre eltávolították az összeset. A kislány ugyanis annyira félt a fogászoktól, hogy egyszerűen nem merte kinyitni a száját, így a doktorok nem akarták több alkalommal is "megkínozni".

A gyereken annyira elhatalmasodott a fóbia, hogy már akkor sem merte kinyitni a száját, ha ennie kellett volna, így egy idő után mesterségesen kellett táplálni.

Amikor Sophie-t 2005 decemberében kiengedték a trurói kórházból, orvosai nyugtázták, hogy az állapota javul, hazakerülve azonban továbbra sem evett szilárd táplálékot, kizárólag görögdinnyét. A kislány gyorsan fogyni kezdett, egy hónappal később pedig holtan találta az édesanyja.

"Amikor kikerült a kórházból, jól látszott, hogy vesztett a súlyából, és nagyon gyenge volt. A szemei beesettnek tűntek, nem tudott járni, úgy kellett cipelnünk. Aztán egy nap, amikor bementem a szobájába, észrevettem, hogy kihűlt. Hívtuk a mentőket, de már halott volt" - emlékezett vissza a gyerek édesanyja, Janet Waller.

Sophie halála óta több mint két év telt el, a szülők pedig nem értik, hogy miért nem indult vizsgálat az ügyben. Az édesanya állítja: hiába keresték a rendőröket és az orvosszakértőt, azok nem foglalkoztak az esettel.

"Nagyon dühös vagyok, hogy még mindig nem indult vizsgálat. Sok kérdésre választ várunk a gyerekünk halálával kapcsolatban" - jelentette ki Janet Waller, aki szerint a család egészen addig képtelen továbblépni, amíg nem derül ki, hogyan halhatott meg a kislány.

A cornwalli orvosszakértő szóvivője később közölte: minél előbb meg akarják indítani a vizsgálatot.