Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"A gyerek tehet arról, hogy a kutya az arcába mart\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kétéves kisfiát hibáztatja az az ausztrál anya, akinek kutyája megmarta a gyereket. A nő szerint az ebet a kis Noah hergelte, ezért nincs mit csodálkozni azon, hogy az arcába kapott.

A kétéves Noah Newboldot a család ötvenkilós kutyája, egy mastiff-staffordshire keverék támadta meg hétfőn. A szuka a gyerek arcának bal felébe harapott, a kicsi szeme azonban szerencsére nem sérült.

A támadás ellenére a gyerek anyja kijelentette: nem válik meg a kutyától, Cassey-től, hiszen az családtag, és különben is, azért kapott Noah arcába, mert a kisfiú a fülét ráncigálta.

"Az emberek azt mondják, le kellene lőnöm a kutyát, ám amennyire a fiamat szeretem, annyira mélyen hiszem, hogy Noah idegesítette fel. Szeretem a kutyát, tagja a családunknak" - mondta Alicia Cottier.

"Általában, amikor Cassey megunja a játékot, csak otthagyja Noaht, ez alkalommal azonban odakapott és megharapta az arcát - tette hozzá az édesanya, aki továbbra is állítja: sose volt gondja a kutyával, és biztos benne, hogy a gyerek tehet arról, ami történt.

Úgy tűnik, annak ellenére, hogy az arca tele van a Cassey fogai okozta mély sebekkel és vágásokkal, a kis Noah sem bánja, hogy a kutya velük marad. "Szeretem Cassey-t" - jelentette ki a kétéves.

Az anya annak ellenére sem gondolta meg magát, hogy a kiérkező mentők azt mondták neki: Noah a legszerencsésebb kisfiú, hiszen a kutya sokkal komolyabb sérüléseket is okozhatott volna neki.

A család házához a rendőrség is kiszállt, eljárás azonban nem indult, mivel abban az esetben, ha az áldozattal egy háztartásban élő kutya a támadó, a gazda dönthet arról, hogy mi történjen az állattal.