Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Õrület a kisvárosban: hét fiatal titokzatos öngyilkossága

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elmúlt egy év alatt hét fiatal akasztotta fel magát egy walesi kisvárosban. A rendőrök egy internetes öngyilkossági hálózatra gyanakodnak.

Egymásra kísértetiesen hasonló öngyilkosságok rázták meg a dél-walesi várost, Bridgendet. A településen és környékén egy év alatt összesen hét fiatal akasztotta fel magát.

Legutóbb, múlt héten egy 17 éves lány, Natasha Randall ölte meg magát szobájában, miközben szülei a földszinten tartózkodtak.

Pár napon belül a lány két barátnője is öngyilkosságot kísérelt meg. Egyikük már elhagyhatta a kórházat, de a másik fiatal még mindig intenzív osztályon van a dél-walesi város kórházában.

Az első rejtélyes öngyilkosság tavaly januárban történt Bridgendben: a 18 éves Dale Crole akasztotta fel magát, majd egy hónappal később barátja, David Dilling is öngyilkos lett.

Két nappal a fiú temetése előtt egy másik barátjuk, a 20 éves Thomas Davies egy fára akasztotta fel magát.

Pár hónappal később egy 17 éves fiú, Zachary Barnes egy szárítókötéllel lett öngyilkos, majd karácsony után az első áldozat újabb ismerőse, a 20 éves Liam Clarke is megölte magát.

Idén januárban Gareth Morgan, Liam Clarke ismerőse a szobájában lett öngyilkos, míg múlt csütörtökön a már említett Natasha Randall holttestét találták meg

A rendőrök szerint a fiatalok mindegyike nem ismerte egymást személyesen, ezért azt gyanítják, hogy a világhálón lehettek kapcsolatban. Az öngyilkos tinédzserek többsége regisztrált egy ismert ismerőskereső oldalon is.

A nyomozók Natasha Randall számítógépét vizsgálják át, azt keresve, hogy korábban kapcsolatban állt-e az többi fiatallal a világhálón.

Annyi már bizonyos, hogy a 17 éves lány ismerte Liam Clarke-ot, mivel ez a mondat szerepelt az internetes ismerőskeresőn a profiljában: "Nyugodj békében Clarky. Hiányozni fogsz! Mindig emlékszünk majd a szép időkre!"

Tim Jones helyi rendőrfőnök közölte: a nyomozás megvizsgálja a tragikus öngyilkosságokkal összefüggő valamennyi körülményt, és azt, hogy ha az áldozatok kapcsolatban voltak, hogyan és miről beszélgettek egymással.

"Ez egy őrület. Úgy tűnik, mintha másolnák egymást" - mondta Thomas Davies anyja. A nő elmondta, hogy fia három órát töltött az interneten minden este, de nem tudja, milyen oldalakat látogatott és miről társalgott a barátival.

"Figyelmeztetem a többi szülőt, hogy legyenek óvatosak, és tartsák szemüket a gyerekükön. Én elvesztettem a fiam, és ez a legrosszabb rémálom" - közölte Melanie Davies.