eur:
392.12
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hatalmas pénzeknek int búcsút New York

Nem volt túl jó év a tavalyi New York számára: a város több tízmillió dollár bevételtől esett el, mivel sokkal kevesebb tévé- és mozifilmet forgattak ott, mint 2006-ban.

Öt éven át folyamatosan növekedett a New York-i forgatási napok száma, 2007-ben azonban sokkal kevesebb időt töltöttek ott a stábok, mint tavalyelőtt - adta hírül a város polgármesteri hivatalának illetékes szerve.

A rekordév a 2006-os volt: ekkor 34.718 napot forgattak a Nagy Almában, míg az elmúlt esztendőben "csak" 28.594-et.

A filmipar évente körülbelül 5 milliárd dollárt tesz hozzá a város költségvetéséhez, ez az összeg azonban most minden bizonnyal kevesebb lesz.

New York vezetése a bevételkiesésért a forgatókönyvírókat teszi felelőssé, akik tavaly november 5-én hirdették meg sztrájkjukat. Ez addig tart, amíg meg nem tudnak állapodni a tévé- és filmstúdiókkal a DVD-kiadások és az internetes letöltések utáni részesedésükről.

A szakértők szerint a sztrájk - bár még három hónapja sem tart - máris hatalmas kárt okozott a filmiparnak: nemcsak a már futó, hanem az előkészületben lévő produkciók megvalósítására is komoly hatással van.

Annak ellenére, hogy 2007-ben kevesebbet forgattak a városban, mégis ez volt a stábok számára a harmadik legdolgosabb esztendő New Yorkban, amióta megkezdődött ott a filmezés.

A városban több nagy érdeklődésre számot tartó filmet forgattak tavaly is, többek között a Szex és New York című sorozat filmadaptációját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×