eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megdöbbentő családi történet: ikertestvérek házasodtak össze

Egy házasságot kellett felbontania a londoni bíróságnak, miután kiderült, hogy a férj és a feleség egymás ikertestvérei.

A nem mindennapi ügyre egy brit főrend, Lord Alton hívta fel a figyelmet a mesterséges fogantatási, illetve az örökbeadási eljárás adatkezelési szabályainak módosításáról jelenleg folyó felsőházi vita során.

A rendkívüli eset egy olyan brit ikerpárral történt, akiket születésük után nem sokkal örökbefogadott két különböző család. A testvérek soha nem szereztek tudomást egymás létezéséről, viszont valahogy találkoztak, egymásba szerettek és összeházasodtak.

Röviddel a házasságkötés után azonban kiderült, hogy azonos szülőktől, azonos napon születtek,
ezért házasságuk a családjogi törvény alapján eleve érvénytelen. A megkötött frigyet a londoni felsőbíróság formális eljárással bontotta fel.

Lord Alton az ügyet annak a véleményének az illusztrálására hozta fel a parlamenti vitában, hogy ha nem biztosítják a csecsemőkorukban örökbefogadott, illetve donorok révén, mesterséges
beavatkozással fogant gyermekeknek a jogot biológiai szüleik megismerésére, az további hasonló eseteket eredményezhet.

A felsőházi tag olyan törvénymódosítást javasol, amelynek alapján minden gyermek "genetikai előtörténetét" meg kellene őrizni egy részletes születési kivonatban, és a mesterséges megtermékenyítéssel fogant gyermekekkel közölni kellene fogantatásuk körülményeit.

Egy nemrégiben elfogadott brit törvény alapján a művi beavatkozás révén születetteknek, illetve az örökbefogadottaknak 18 éves koruk után joguk van felkutatni biológiai szüleiket, de azokat, akik felnevelték őket, továbbra sem kötelezi semmi arra, hogy feltárják gyermekeik előtt valós származásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×