Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Látogasson el ön is a Brad Pitt Múzeumba!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Múzeumot szeretnének állítani Brad Pitt-nek szülőföldjén, Missouri államban. Az ötletnek van valóságalapja, hiszen szülővárosa már ma is zarándokhely, mivel sokakat érdekel, hogy hol is töltötte ifjú éveit napjaink egyik legnagyobb sztárja.

Brad Pitt az amerikai Középnyugaton lévő Missouri államban fekvő Springfield városában született 1963. december 18-án és ott is nőtt fel, szigorú baptista szellemben nevelve.

A 43 éves színész egy, a Parade magazinnak adott korábbi interjúban kiemelte, hogy mindig rengeteg kérdése volt a világról.

"A legnagyobb kérdés számomra a méltányosság volt. Az érdekelt, hogy ugyanolyan lenne-e a mennyország, ha egy másik vallásban növök fel" - mondta a színész.

A kíváncsisága nem nyugodott, elkezdett kételkedni a vallásban középiskolásként, és új tapasztalatokat próbált szerezni.

Brad Pitt elmondta: ugyanazt a szenvedélyt érezte egy koncerten, mint az imádkozások alkalmával. Mint fogalmazott, azután fedezte fel önmagát igazán, miután szakított a vallással.

Visszatérve Springfiledhez, a város lakói most azt tervezik, hogy - kihasználva a település híres szülötte által már most is gerjesztett látogatói rohamot - múzeumot nyitnak Brad Pittnek.

"Springfield egy tipikus középnyugati, családbarát állam. Nagyon örülünk annak, hogy Brad a történelmünk és kulturánk része. Szükségünk van egy Brad Pitt Múzeumra" - jelentette ki Susan Wade, a városka sajtófőnöke.

Brad Pitt ifjúkorában egyébként a Missouri egyetemre járt és már csak két kreditpontja hiányzott az újságírói diplomához, mikor úgy döntött, hogy szerencsét próbál Hollywoodban. Sikerei előtt többek közt sztriptíz-táncosokat fuvarozott és hűtőket szállított, valamint óriás csirkének öltözve reklámozta az El Pollo Loco étteremláncot.

A nagy áttörés 1991-ben érkezett el számára, amikor szerepet kapott az év egyik legnagyobb sikerfilmjében a Thelma és Louise-ban. A sikert a Folyó szeli ketté és a Hetedik című filmek tették teljessé.