eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Félnek a sztrájkoló íróktól a Golden Globe-díjátadó szervezői

A január 13-i Golden Globe-díjátadót sem kímélnék a sztrájkoló forgatókönyvírók, és meg akarják zavarni a rendezvényt. Emellett nagy a félelem amiatt is, hogy a sztrájk miatt nem lesz, aki megírja a gálaműsor szövegét.

Lassan két hónapja tart a 12 ezer amerikai forgatókönyvírót tömörítő szakszervezet sztrájkja, és az álláspontok egyáltalán nem közelednek, sőt, a viszony talán még jobban elmérgesedett az írók és a stúdiók között.

Ilyen körülmények között tartják január 13-án az Oscar-díj után a másik legrangosabb filmes elismerés, a Golden Globe-díj átadását.

Hiába mutat szolidaritást némelyik színész az írók iránt, nyilván nem vennék szívesen, ha a táblákat tartó és kiabáló sztrájkolók megzavarnák, ahogy a vörös szőnyegen vonulnak.

A Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége már bejelentette, hogy tárgyalni kezdett az írók szakszervezetével arról, ne zavarják meg az eseményt, és egy külön megállapodás keretében járuljanak hozzá a díjátadó megírásához.

Jorge Camara, a szervezet elnöke azt reméli, hogy sikerül megállapodni, ahogy az egyik legnépszerűbb talkshow műsorvezető, David Letterman cége is alkut kötött az írókkal, így a műsor újraindulhatott.

A sztrájk november 5-én kezdődött, miután a 12 ezer írót tömörítő szakszervezet, a Writers Guild of America nem tudott megegyezni a stúdiókkal a jogdíjak felosztásáról.

A szerzők azt követelik, hogy nagyobb arányban részesüljenek a produkciók DVD- és internetes értékesítéséből.

A szakszervezet legutóbb közel húsz éve, 1988-ban hirdetett munkabeszüntetést, ami akkor 22 hétig tartott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×