eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Eltűnése előtt feltehetően autót vásárolt az alsóörsi postásnő

Eltűnése előtt néhány nappal feltehetően egy használt személyautót vásárolt az alsóörsi postásnő, majd a járművet autószerelővel javíttatta. A rendőrség várja a gépkocsit eladó személy és a szerelő jelentkezését is - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dániel-Tóth Zoltán megjegyezte, hogy a postásnő családja, környezete nem tudott az autóvásárlásról. A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta: továbbra sem zárható ki, hogy a postásnő bűncselekmény áldozata lett.

Dániel-Tóth Zoltán emlékeztetett arra, hogy az észak-balatoni település postásnője múlt hét kedden délután tűnt el, amikor több százezer forint nyugdíjat kellett volna kikézbesítenie, ám a járandóságukat csak néhányan kapták meg Alsóörs idős lakói közül.

A szóvivő utalt arra is, hogy a postásnő kerékpárját az eltűnésének bejelentését követő napon találták meg Balatonalmádi és Alsóörs között egy erdős területen. A rendőrség szerint az sem kizárt, hogy a kerékpárral nem a postásnő ment az út menti erős területre, hanem valaki más vitte oda a másutt talált biciklit.

A rendőrség várja azok jelentkezését is, akik kedden délután még találkoztak a postásnővel, vagy esetleg a kerékpárján láttak közlekedni valaki mást - mondta Dániel-Tóth Zoltán.

A szóvivő szerint a rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy a postásnő nyugdíjasok nevét hamisította volna pénzkifizetési bizonylatokra, azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Magyar Posta feljelentést tett az üggyel összefüggésben sikkasztás miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×