Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Perugiai rémálom: hajtóvadászat két újabb gyanúsított után

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb két gyanúsított után nyomoznak a rendőrök az Olaszországban meggyilkolt brit diáklány ügyében. A nyomozók szerint az áldozat lakótársán, annak barátján és közös ismerősükön kívül egy férfi és egy nő volt a helyszínen, amikor a lányt megölték.

Az olasz sajtóban megjelent hírek szerint a nyomozók újabb szervesanyag- és vérnyomokat találtak az áldozat, Meredith Kercher hálószobájában, ahol az átvágott torkú lányra november 2-án találtak rá.

Az új nyomok, amelyekből a ház előtt is találtak a rendőrök, egy férfitól és egy nőtől származik, de nem azoktól - Amanda Knoxtól, Raffaele Sollecitótól vagy Rudy Herman Guedétől -, akiket már letartóztattak a gyilkosság kapcsán.

Az elefántcsontparti származású, Németországban letartóztatott Rudy Herman Guede nemrégiben pontosította tanúvallomását. Elmondta: halála előtt az áldozat elsuttogta támadója nevének kezdőbetűit. Azt hörögte: "AF".

Korábban a férfi elismerte, hogy Meredith Kercher albérletében volt a gyilkosság idején, de fájt a hasa, ezért a fürdőszobában tartózkodott, amikor hallotta a lány sikolyát.

Néhány pillanattal később dulakodott az áldozat gyilkosával - akiről nem tudott pontos személyleírást adni. Mielőtt az ismeretlen elrohant, állítólag még odavetette Guedének: "bajban vagy, fekete fattyú". Erre Rudy Herman Guede is pánikba esett és elmenekült.

Két kést használtak?

A rendőrök úgy vélik: mégsem egy - ahogyan azt korábban gyanították -, hanem két kést használtak támadói, hogy végezzenek Meredith Kercherrel.

Az esetet vizsgáló bíró, Claudia Matteini jelentése szerint - amelyet megerősített a holttestet vizsgáló patológus is -, az áldozat torkán található vágásokat akár Raffaele Sollecito zsebkésétől is származhatnak, mivel annak pengéje hasonló sebet szakít.

A nyomozók ugyanakkor a fiatal olasz férfi lakásán egy konyhakést is találtak, amelynek hegyén kimutatták az áldozat vérét, a nyelénél pedig Amanda Knox, a lakótárs DNS-ét.

A gyanú szerint a rugós bicskával, vagy egy ahhoz hasonló tárggyal szúrták meg kétszer Meredith Kerchert, egy mélyeb vágást pedig a konyhakéssel ejtettek rajta: ebből a sebből lassan kivérzett és meghalt.

Kiderült, hogy az áldozat állkapcsa is eltört, valószínűleg akkor, amikor a lányt bántalmazói a földre szorították.

Arra is fény derült, hogy a rendőrök Meredith Kercher néhány ruháját a mosógépben találták meg, amikor megérkeztek a tetthelyre. A brit diáklány véres melltartóját, amely kimaradt a mosásból, hamarosan megvizsgálják.