Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tragédiával értek véget a mézeshetek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A mézeshetei alatt vesztette életét egy brit profi szörfös. Nolan McSkimming pedig azért választotta a nászút célpontjaként Hawaiit, mert élete legnagyobb vágya volt, hogy meglovagolhassa az ottani óriási hullámokat.

A 31 éves férfival valószínűleg szívroham végzett szörfölés közben Kauai szigeténél. Egy vízimentő ugyan ki tudta húzni a hatalmas hullámok közül a partra, de hiába próbálták a strandon újraéleszteni.

A dél-afrikai származású brit profi szörfös volt; öt éve telepedett le Nagy-Britanniában, és az ország színeiben indult több versenyen is. A brit szörfösök szövetsége még megrendülésének adott hangot a halála miatt.

McSkimming ráadásul éppen a mézesheteit töltötte a hawaii szigeten feleségével és hathónapos kislányukkal. A pár februárban kötött házasságot Kaliforniában.

"Nolan egész életében arra várt, hogy Hawaiin szörfölhessen, és nem is választhatott volna utolsó hullámlovaglására ennél csodálatosabb helyet. Kauai volt számára a paradicsom, és számomra némi megnyugvást jelent, hogy a lelke most már örökre itt marad" - nyilatkozta a felesége, Kerryn Quinn.

McSkimmingnél a nővére szerint több évvel ezelőtt állapították meg szívzörejt, de az orvosok megnyugtatták, hogy emiatt nem kell aggódnia. A szörfös hamvainak egy részét abban az öbölben szórták az óceánba, ahol életét vesztette, a többit pedig szülőhazája partjainál.