Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Felebaráti szeretet: testvére feleségének nemzett gyermeket az érsek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Korábban megúszta a szexuális visszaélések vádját, most azonban el kellett ismernie az egyik protestáns egyház atlantai érsekének, hogy bátyja feleségével hált, és gyermek is született a kapcsolatból.

A 80 éves Earl Paulknak eddig sikerült megőriznie makulátlan hírnevét, olyannyira, hogy még az amerikai elnök is dicsérte az Istenért és a közösségért végzett áldozatos munkáját.

Most azonban egy hamis eskü kivizsgálása miatt indított eljárás keretében elvégzett apasági teszt igazolta, hogy az érsek az apja a 34 éves D. E. Paulknak, aki eddig a nagybátyját tisztelte Earl Paulkban.

"Nagyon meglepődtem, és csalódott vagyok" - kommentálta a fejleményeket az ifjabb Paulk, aki megörökölte az egyház vezetőjének járó palástot a vér szerinti apjától.

Az érsek dolgát az is nehezíti, hogy az egyház korábbi két hűséges tagja is ellene fordult.

Bobby Brewer azt állítja, hogy 400 ezer dollárral tartozik neki a vallási vezető. A férfi szerint a pénzt akkor adta kölcsön Earl Paulknak, amikor egy egyháztag beperelte, azt állítva, hogy az érsek hétéves korától szexuálisan zaklatta.

Mona Brewer azzal vádolja a vallási elöljárót, hogy manipulálta őt a 14 évig tartó viszonyuk idején, mondván: az örök üdvösség elérésének legbiztosabb módja az, ha vele hál.

Az érsek elismerte ezt a viszonyt, de eskü alatt azt vallotta, hogy a nő kezdeményezte, rövid ideig tartott, és egyedül Mona Brewerrel csalta meg a feleségét.

Ez utóbbi állítás miatt indult el az eljárás, amely igazolta, hogy Earl Paulk eskü alatt hazudott, és testvére feleségétől született gyermeke.