eur:
390.73
usd:
366.2
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az ügyészségen a diósdi gyilkosság aktái - képgaléria

A Pest megyei rendőrkapitányság több mint 2 év nyomozómunka után átadta a diósdi mészárlás több ezer oldalas aktáját az ügyészségnek. A 2005-ben kivégzett F. József halálát a nyomozók szerint a Koszi klánként ismert bűnszervezet két vezetője rendelte meg.

F. Józsefnek és testőrének, K. Norbertnek azért kellett 2005. április elsején meghalniuk, mert F. József zsarolni próbálta C. Atillát, aki több alkalommal olajat lopott a százhalombattai olajvezetékből. A Pipás néven ismert F. József videóra vette az esetet, és ezzel próbálta zsarolni a Koszi klán megbízásából tevékenykedő C. Attilát.

A Pipás túl magas összeget kért, ezért Kosziék, Sz. István és Sz. Miklós úgy döntöttek, a Pipásnak mennie kell. F Józsefet és testőrjét brutális módon kivégezték.

Az eset után egy évvel a rendőrség nyomozói eljutottak a zsarolt C. Attilához. Három társával egyszerre fogták el a kommandósok, különböző helyszíneken. A házkutatás során előkerült az a fegyver is, amellyel kivégezték a Pipást és testőrét.

A rendőrség elfogta azt a férfit is, aki a megbízást teljesítette. A ravaszt meghúzó férfi nem volt ismeretlen a rendőrség számára.

A kihallgatások után a nyomozók már sejtették, hogy nem C. Attila rendelte meg a gyilkosságot. A folyamatos adatgyűjtés végül lehetővé tette, hogy letartóztassák a Pest megyében és Budapesten komoly érdekeltséggel bíró Koszi klán vezetőit.

A rendőrség 23 bűntényt derített föl, amelyből hatot a nyomozás közben különböző társszerveknek adtak át, mert ezek nem kötődtek szorosan a diósdi mészárláshoz. A letartóztatott 28 emberen kívül további négy olyan körözött személyt is elfogtak, akit más ügyek miatt kerestek. Sz. Miklós ellen kilenc, Sz. István ellen négy vádpontot fogalmaztak meg.

A nyomozás közben dominószerűen haladtak a rendőrök a végrehajtóktól a felső vezetőkig - mondta el az InfoRádiónak Varga Béla, az ügyben nyomozó százados. Hozzátette, a tanúvallomások alapján már azelőtt eljutottak a bűnszervezet vezetőihez, hogy az olajvezeték lecsapolása miatt megzsarolt C. Atillát kihallgatták.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×