Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A szupermodell megússza a kábítószerügyet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kate Moss-t nem állítják bíróság elé kokainbirtoklásért, mert a brit ügyészség szerint nem sikerült elegendő bizonyítékot feltárni az ügyben. A 8 hónapig tartó, 200 ezer fontot, azaz közel 80 millió forintot felemésztő nyomozás egy rejtett kamerával készült videofelvétel alapján indult. A filmet azonban a bíróság nem fogadja el bizonyítékként.

A nyomozás során szakértők egybehangzóan állították, hogy a felvételen szereplő anyag kokain volt, és Kate Moss, valamint a többi jelenlévő a kábítószer hatása alatt volt. A londoni rendőrség egyik nyomozója még az Egysült Államokba is elrepült, hogy személyesen hallgasson ki egy tanút.

Az ügyészség azonban végül úgy döntött, hogy a vádemeléshez nem elegendő az összegyűjtött bizonyíték. Így Kate Moss-nak - aki a felvétel nyilvánosságra kerülése után bejelentkezett egy elvonókúrára - nem kell bíróság elé állnia.

A The Sun brit bulvárlap rendőrségi forrása szerint a nyomozók csalódottak, mindenesetre annyi haszna volt a nyomozásnak, hogy rengeteg információt szereztek a divatszakmát és a szórakoztatóipart kábítószerrel ellátó körökről.

A szemcsés videofelvétel egy nyugat-londoni stúdióban készült, ahol a szupermodell akkori barátja, Pete Doherty zenekara, a Babyshambles dolgozott lemezén.

A felvételt állítólag egy drogdíler készítette egy táskába rejtett kamerával, és később eladta egy újságnak. A rendőrség a laptól bírósági végzéssel szerezte meg a teljes filmet.