eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin

Nem akarnak VIP-jegyet a focirajongó topmenedzserek

Ne akarjanak a német üzletemberek a közelgő labdarúgó világbajnokság privilegizált vendégei lenni. Ilyen tartalmú felhívást tett közzé a különböző német vállalkozói szövetségek több vezetője - jelentette a Magyar Rádió berlini tudósítója.

Erkölcsi kifogásukat hangoztatják a VIP, tehát a kiemelt vendégstátus ellen, mert szerintük ezzel csak hagyják magukat lekenyerezni más cégek által.

Nyilvánvaló vált ugyanis, hogy a sok ezer, sok tízezer euróba került speciális stadionbelépőket a menedzserek számára általában nem a saját cégük, hanem a cégükkel kapcsolatot ápolni kívánó más cégek vásárolták meg.

Az ilyen úgynevezett "nagyon fontos személyeknek" szóló jegyek gazdái a legjobb helyeken ülnek, ihatnak, ehetnek korlátlanuk a meccsek ideje alatt, a számukra fenntartott klubszerű helyiségekben.

A vállalkozói szövetségek vezetői azt mondják, hogy ez az egész rendszer erkölcstelen, már csak azért is, mert ha valakik, akkor éppenséggel a kiemelt ingyenjegyhez jutottak, a csúcsvezetők nyugodtan megengedhetnék maguknak, hogy pénzért vegyék meg a mégoly drága belépőket is.

Máskülönben egy csomó érintett azon háborog, hogy VIP jegyükre - akárcsak minden más halandó jegyére - biztonsági okokból rá kell vezetni a személyes adatokat.

A hozzáértők szerint nem holmi diszkrécióféltés miatt elégedetlenkednek, hanem azért, mert így fennáll a veszélye annak, hogy az adóhivatalok rájönnek, a privilegizált státusú belépők gazdái jogtalanul akarják leírni adójukból az általuk valójában ki sem fizetett jegyek árát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×