Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem akarnak VIP-jegyet a focirajongó topmenedzserek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ne akarjanak a német üzletemberek a közelgő labdarúgó világbajnokság privilegizált vendégei lenni. Ilyen tartalmú felhívást tett közzé a különböző német vállalkozói szövetségek több vezetője - jelentette a Magyar Rádió berlini tudósítója.

Erkölcsi kifogásukat hangoztatják a VIP, tehát a kiemelt vendégstátus ellen, mert szerintük ezzel csak hagyják magukat lekenyerezni más cégek által.

Nyilvánvaló vált ugyanis, hogy a sok ezer, sok tízezer euróba került speciális stadionbelépőket a menedzserek számára általában nem a saját cégük, hanem a cégükkel kapcsolatot ápolni kívánó más cégek vásárolták meg.

Az ilyen úgynevezett "nagyon fontos személyeknek" szóló jegyek gazdái a legjobb helyeken ülnek, ihatnak, ehetnek korlátlanuk a meccsek ideje alatt, a számukra fenntartott klubszerű helyiségekben.

A vállalkozói szövetségek vezetői azt mondják, hogy ez az egész rendszer erkölcstelen, már csak azért is, mert ha valakik, akkor éppenséggel a kiemelt ingyenjegyhez jutottak, a csúcsvezetők nyugodtan megengedhetnék maguknak, hogy pénzért vegyék meg a mégoly drága belépőket is.

Máskülönben egy csomó érintett azon háborog, hogy VIP jegyükre - akárcsak minden más halandó jegyére - biztonsági okokból rá kell vezetni a személyes adatokat.

A hozzáértők szerint nem holmi diszkrécióféltés miatt elégedetlenkednek, hanem azért, mert így fennáll a veszélye annak, hogy az adóhivatalok rájönnek, a privilegizált státusú belépők gazdái jogtalanul akarják leírni adójukból az általuk valójában ki sem fizetett jegyek árát.