eur:
387.81
usd:
357.65
bux:
68070.56
2024. május 17. péntek Paszkál

Visszavonul az ügyvédi tevékenységtől Karsai Dániel

Habár jogi praxisát feladja, emberi jogi küzdelmét nem adja fel, az iroda továbbra is képviselni fogja az Emberi Jogok Európai Bizottsága előtt.

"Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából, a Karsai Dániel Ügyvédi Iroda taggyűlése ezen nyilatkozatát egyhangúlag elfogadta" - írja az ügyvédi iroda tájékoztatása nyomán a 444.

Az iroda hozzáteszi, hogy Karsai Dániel ügyvédi tevékenységének befejezése nem befolyásolja az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt az életvégi döntések szabadsága iránt folyamatban lévő ügyét, mivel képviseletét az Ügyvédi Iroda továbbra is ellátja.

Mint írják, az ALS betegséggel küzdő Karsai Dániel pert indított a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy így érje el, legalizálják az aktív eutanáziát Magyarországon. Az ügy körül jelentős társadalmi párbeszéd alakult ki, testvére, Karsai Péter népszavazási kezdeményezést is indított, mi viszont elbukott a Nemzeti Választási Irodánál.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×