eur:
389.03
usd:
362.28
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Kammerer Zoltán (b) és Tóth Dávid a férfi kajak négyes tagjai edzéshez készülődnek a milánói kajak-kenu világbajnokságon 2015. augusztus 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Olimpiai bajnok tér politikai pályára Gödön

"Úgy döntöttem, hogy független polgármesterjelöltként indulok Gödön az önkormányzati választáson" - írja Kammerer Zoltán.

Decemberben számoltunk be arról, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó bejelentette visszavonulását.

Kammerer Zoltán ugyanakkor klubja, a Graboplast Győri Vízisport Egyesület évzáróján hozzátette azt is, hogy nem teszi le végleg a lapátot, és a magyar bajnokságon, valamint kisebb versenyeken még részt fog venni.

Úgy fogalmazott, hetente egy napot mindenképpen az akadémiára, egy napot pedig a családjára szeretne fordítani, de mindezt úgy, hogy közben azért akkor is tudjon edzeni, miként a fennmaradó öt napon.

Arról, hogy politikai pályára lép, már lehetett hallani a városban, de hivatalosan most erősítette meg. Hivatalosan függetlenként indul.

Lemondás

A választásra májusban kerül sor, miután az eddig momentumos polgármester lemondott.

"Sikereket tudok felmutatni, de mostanra már teljesen kiüresítette a kormány, a fideszes és a velük kollaboráló álellenzéki testületi többség a munkakörömet" - közölte Balogh Csaba február elején.

Az ellenzéki pártszövetség Balogh Csaba vezetésével 2019 októberében leváltotta a Fideszt Gödön, ám alig fél évvel később szétesett az összefogás, és a nyolc fős frakció kettévált. Innentől kezdve a testület sorban hozott olyan döntéseket, amely korlátozta a polgármester tevékenységét. Erről ebben a cikkünkben számoltunk be.

A Nemzetei Választási Iroda május 14-re írta ki a voksolást. Hivatalosan, cikkünk írásáig még nincsenek indulók.

Kammerer Zoltán sportpályafutása

A sportoló öt olimpián vett részt, először 1996-ban, Atlantában versenyezhetett. A 2000-es sydneyi játékokon két (K-2 500 és K-4 1000 méter), négy évvel később Athénban egy (K-4 1000 méter) aranyérmet nyert, illetve 2012-ben ezüstérmesként végzett Londonban (K-4 1000 méter).

Kammerer 25 éve csatlakozott a győri klubhoz, karrierje során három világbajnoki és hét Európa-bajnoki címet szerzett, ezekkel együtt összesen 39 érme van nagy világversenyekről.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×