eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kiderült, mikor tér vissza a tél

Kiderült, mikor tér vissza a tél

A Kárpát-medencétől délnyugatra egy mediterrán ciklon örvénylik, amelynek hatására Közép-Európában változékony az időjárás - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az Alpokban jelentős mennyiségű hó hullott, másutt több helyen 30 milliméternél is több csapadék esett. Ezzel szemben Európa legnagyobb részén Skandináviától a Fekete-tengerig anticiklon terül el. Ezeken a területeken derült és borult, ködös tájak egyaránt előfordulnak.

Magyarország időjárását szerdán már ez a mediterrán ciklon alakítja. Napközben többnyire felhős, erősen borult lesz az ég, inkább csak a Tiszántúlon lehet kevés napsütés. A Dunántúlon többfelé a középső országrészben helyenként várható eső. Napközben 5-10 Celsius-fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön néhol ködfoltok és kialakulhatnak. Kezdetben főleg a Dunántúlon lehet kisebb eső, majd napközben már csak elszórtan lehet kisebb eső, zápor, a nyugati és az északkeleti határ közelében. A minimumhőmérséklet jellemzően 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet plusz 4-9 fok között valószínű.

Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. Az északkeleti megyékben várhatók a fagypont körüli értékek - jegyezték meg. Napközben általában borult lesz az ég, délutántól, estétől délen és a Dunántúlon helyenként kisebb eső várható. Napközben jellemzően 5-6 fokig, de a déli területeken akár 8 fokig melegszik a levegő.

A hétvégére viszont térségünket már eléri egy anticiklon pereme, és hidegebb légtömegek érkeznek, "így időjárásunk egyre inkább kezd hasonlítani az ilyenkor megszokotthoz" - fogalmaztak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton havas eső, szórványosan hószállingózás, kisebb havazás is lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×