eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Durván drágulhat a benzin - lapszemle

A Magyar Időknek Tállai András nemzetgazdasági miniszterhelyettes úgy nyilatkozott: ha kell, Brüsszellel szemben is megvédik a közúti áruforgalmat ellenőrző elektronikus adóhatósági rendszert. A Portfolio szerint a kis- és középvállalkozások gazdasági súlya megkérdőjelezhetetlen.

A Magyar Időknek Tállai András nemzetgazdasági miniszterhelyettes úgy nyilatkozott: ha kell, Brüsszellel szemben is megvédik a közúti áruforgalmat ellenőrző elektronikus adóhatósági rendszert, amely miatt az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Tállai András szerint az ekáer a legálisan működő gazdasági szereplőket védi, és lehetőséget ad az adócsalók megbüntetésére.

A Magyar Nemzet úgy tudja: kormánygépek vásárlására készül a magyar kabinet. Az egyetlen használható, de elavult An-26-os repülőgépet átalakított Airbus A319-esekre cserélné a kormány, amelyekhez több fapados légitársaság csődje miatt lehet hozzájutni.

A Világgazdaság arról ír, hogy a teherautók elektronikus útdíjfizetési rendszerének 2013-as bevezetése óta az e-matrica-bevétellel együtt az év végéig ezermilliárd forint folyik be ebből a forrásból a központi költségvetésbe. Az e-matrica értékesítéséből idén eddig bruttó 65,1 milliárd forint folyt be.

A Portfolio egy most megjelent tanulmányra hivatkozva azt írja: háromból két ember kis- és középvállalkozásnál dolgozott 2016-ban is, vagyis a tanulmány értékelői szerint a szektor gazdasági súlya megkérdőjelezhetetlen, azonban az lényegesen kisebb a számuk alapján képviseltnél.

A Napi.hu cikkéből kiderül: egy fontos északi-tengeri olajvezetéken talált hajszálrepedés miatt drágább lehet a benzin Európa-szerte. A Brent nyersolaj ára durván megugrott a hírre, ami előbb-utóbb az üzemanyagárakra is hatással lehet.

A Magyar Idők arról ír, hogy tavaszra megalakul egy Kelet-Közép-Európában is meghatározóvá váló szállodavállalat Magyarországon. A Hunguest Hotels üzemeltetésébe 18 magyarországi és 5 külföldi hotel kerül. A tulajdonos Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. saját tőkéje a tervezett többlépcsős emelés után elérheti az 50 milliárd forintot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×