eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Amit eddig tudni lehet a szegedi rendőrkapitányok ingyenes parkolásáról

Amit eddig tudni lehet a szegedi rendőrkapitányok ingyenes parkolásáról

Rendőrök megvesztegetésével vádolja Botka László szegedi polgármestert, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét egy szegedi jogász. A Fidesz felszólította Botkát, hogy tájékoztassa az ügyről a közvéleményt, az MSZP szerint viszont a fontos emberek már a fideszes polgármester hivatali ideje alatt is ingyen parkolhattak.

Botka László ingyenes parkolással korrumpálhatta a helyi rendőrkapitányokat – mondta szegedi sajtótájékoztatóján Szabó Bálint jogász.

„Szeged város polgármestere abba a gyanúba keveredett, hogy a megyei és városi rendőrfőkapitányokat éveken keresztül illegális módon ingyenes, évente 300 ezer forintba kerülő parkolóbérletekkel támogatta. Ez a gyakorlat felvet nemcsak számos morális, hanem rendkívül sok jogi kérdést is. Hiszen ennek fényében érthetőbbé válik, hogy a szegedi városi rendőrkapitányság és a megyei rendőrkapitányság vezetői esetenként miért intézkedtek és léptek túl a hatáskörükön olyan esetekben, amikor az egyik fél az önkormányzat volt” - fogalmazott a jogász. 

Szabó Bálint szerint a szegedi önkormányzat által 2008 és 2012 között kiosztott parkolóbérletek ügyében jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt már bírósági eljárás folyik, a Nemzeti Nyomozó Iroda most hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, ő pedig bejelentést tett Pintér Sándor belügyminiszternél, mert úgy véli, hogy a történtek megrengethetik a rendőrségbe vetett bizalmat.

A Fidesz felszólította Botka Lászlót, hogy mondja el, mit tud a szegedi parkolási botrányról. A kormánypárt szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltje arról prédikál, hogy fizessenek a gazdagok, de közben méregdrága parkolási díjakat ró ki a szegediekre, 300 saját emberének viszont ingyenességet biztosít.

Az MSZP közleményben reagált Szabó Bálint és a Fidesz vádjaira. A szocialisták szerint Szeged életének néhány fontos szereplője, például a parlamenti és az önkormányzati képviselők már 1996 óta ingyen parkolhatnak a településen, tehát ez a fideszes városvezetés idején is így volt. A rendőrkapitányok parkolásának ingyenességére nem tér ki az MSZP.

A Szegedi Ügyvédi Kamara nyilvántartásában nem szereplő Szabó Bálintot viszont olyan „álügyvédnek” nevezi, akinek bírósági papírja van arról, hogy notórius hazudozó.

Szabó Bálint az elmúlt évben megfordult az MSZP-ben és a DK-ban - az előbbiből kizárták, az utóbbiból kilépett. Országos ismertségre akkor tett szert, amikor azt állította, hogy ott volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásánál.

Érdekvédőként is tevékenykedik; márciusban bilincsben vitték el a szegedi városházáról, mert a közgyűlés ülésén fénymásolt húszezreseket dobált le a karzatról, miközben a Szeviép ki nem fizetett vállalkozóinak kártalanítását, valamint önkormányzati és parlamenti vizsgálóbizottságok felállítását követelte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×