Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az Iszlám Állam áll a hurghadai késelés mögött - a nap hírei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint ezer önkéntes, sportoló és művész vett részt a vizes világbajnokság budapesti megnyitó ünnepségen. Újabb támogatást biztosít a kárpátaljai magyar gazdaságfejlesztési pályázatokra a magyar kormány. Az életminőséget védi a kormány húszpontos élelmiszerbiztonsági akcióterve.

Július 30-áig több mint 180 ország csaknem 2400 versenyzője vesz részt a magyarországi vizes világbajnokságon. A versenyt Áder János államfő nyitotta meg pénteken, beszédet mondott Tarlós István főpolgármester és Julio Maglione, a FINA elnöke is. A sportolói esküt Késely Anna és Kenderesi Tamás úszó olvasta fel. A nyitó ünnepségen 220 önkéntes és fiatal sportoló, valamint csaknem 700 művész vett részt. Több helyen megváltozott a forgalmi rend a Vizes Világbajnokság miatt.

A magyar versenyzők szombati eredménye: a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében Rasovszky Kristóf a 7., Papp Márk 31. lett. A szinkronúszók első döntőjében Kiss Szofi a 13. helyen zárt, de így is az övé az eddigi legjobb magyar világbajnoki helyezés ebben a számban.

Az idén 7,2 milliárd forint támogatást és 20 milliárd forint kedvezményes hitelkeretet biztosít a kárpátaljai magyar gazdaságfejlesztési pályázatokra a magyar kormány - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Tavaly kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a szektornak a kabinet.

Több száz önkormányzat munkája bénulhat meg hétfőn a dolgozók munkabeszüntetése miatt. Az alkalmazottak a kudarcba fulladt bértárgyalások miatt sztrájkolnak - mondta a Magyar Időknek Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tartanak a bíróságok. Az egyes bíróságokon a kezelőirodák nyitva tartanak, az ügyfelek benyújthatják beadványaikat és betekinthetnek az iratokba.

Az ivóvíz és a szennyvíz bekötésére is kiterjed a közmű csatlakozások díjmentessége - írja közleményében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. A kormányrendelet kizárólag a július 1-e utáni új bekötésekre vonatkozik, a mellékvízmérő beszerelésekre viszont nem érvényes.

A magyar emberek életminőségét védi a kormány húszpontos élelmiszerbiztonsági akcióterve - jelentette ki a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor azt mondta: a rendelkezés segíti az élelmiszerek minőségének emelését, a vásárlói tudatosság fejlesztését és a hatósági tevékenység hatékonyságát.

4 ezüstérmet szerzett a magyar csapat a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián. A július 6-a és 15-e között, Thaiföldön megrendezett versenyen 76 nemzet 297 diákja vett részt. A magyar csapat a 10. helyet szerezte meg az országok nem hivatalos rangsorában.

A berlini külügyminisztérium megerősítette, hogy két német nő halt meg a pénteki késeléses támadásban az egyiptomi Hurghadában. Biztonsági források szerint az Iszlám Állam terrorszervezet utasításait követte a hurghadai késeléses merénylet elkövetője. A magyar külügyminisztérium nem tud magyar sérültről.